Televisiester Oprah Winfrey heeft een ''substantieel" belang genomen in dieetbedrijf Weight Watchers International. Ook zal de talkshowhost, actrice, producer en ondernemer zitting nemen in het bestuur van het bedrijf. 

Dat maakte Weight Watchers maandag wereldkundig.

Oprah zei in een toelichting te geloven in het concept Weight Watchers. Naar eigen zeggen heeft het concept haar ook geholpen in de strijd tegen de kilo's, wat voor haar mede reden is om in het dieetbedrijf te investeren.

De wereldberoemde presentatrice krijgt een belang van 10 procent in de onderneming. Bovendien zou ze een optie hebben voor nog eens 5 procent van de aandelen.

Tegenvallende resultaten 

Weight Watchers kampt al langere tijd met tegenvallende resultaten. Mensen die de drang voelen om af te vallen, storten zich veelal op apps en andere digitale alternatieven, anders dan het Weight Watchers-programma. Afgelopen boekjaar daalde de winst van de onderneming met meer dan 50 procent. Sinds januari verloor het bedrijf bijna driekwart aan beurswaarde.

Beleggers lijken de investering van Oprah wel te kunnen waarderen. Het aandeel stond maandag in de voorbeurshandel fors hoger.