Franse belastingbetalers zullen niet opdraaien voor de financiële problemen bij Air France. 

Minister van Transport Alain Vidalies zei dinsdag tegen RTL Radio geen heil te zien in een nationalisatie van de luchtvaartmaatschappij.

Vidalies riep het bedrijf en de vakbonden op weer met elkaar te gaan praten. Maandag liepen de emoties hoog op nadat bekendgemaakt werd dat 2.900 werknemers de komende jaren hun baan zullen verliezen.

De grootste vakbond van Air France-piloten, SNPL France Alpa, stelde in een interview met de krant Les Echos dat Air France bij de Franse overheid moet aandringen op lagere heffingen op luchttransport. Daarbij werd geweld gebruikt door demonstrerend personeel tegen twee bestuurders van Air France.

De grootste vakbond van Air France-piloten, SNPL France Alpa, stelt in een interview met de krant Les Echos dat Air France bij de Franse overheid moet aandringen op lagere heffingen op luchttransport.

''Piloten vragen langer te werken voor hetzelfde geld heeft geen enkele zin als de heffingen gelijk blijven'', aldus vakbondsleider Erick Derivry.

De Franse president François Hollande zegt dinsdag dat het geweld bij Air France onacceptabel is en dat het imago van Frankrijk door het incident kan worden geschaad. Air France doet aangifte vanwege het geweld.