De aandelenbeurs in Tokio is dinsdag opnieuw hoger gesloten. De verwachting dat de rente in de Verenigde Staten dit jaar niet meer wordt verhoogd bleef de handel ondersteunen. 

Ook zorgde het naderende handelsakkoord tussen de VS en elf Aziatische landen voor optimisme.

De Nikkei eindigde 1 procent hoger op 18.186,10 punten. De handel stond verder in het teken van de Bank of Japan, die dinsdag begon aan zijn tweedaagse beleidsvergadering. Bij de bedrijven steeg Kubota ruim 3 procent, op berichten dat de Japanse landbouwmachinemaker zijn verkoopnetwerk in China wil verdubbelen.

De andere aandelenmarkten in het Verre Oosten lieten ook overwegend winsten zien. De All Ordinaries in Sydney won 0,3 procent. Beleggers verwerkten het besluit van de Australische centrale bank, die conform verwachting de rente onveranderd liet op het historisch lage niveau van 2 procent.

De Kospi klom 0,5 procent. Samsung Electronics steeg 3,2 procent. Het Zuid-Koreaanse elektronicaconcern maakt woensdag de winstverwachtingen bekend.

In Hongkong noteerde de Hang Seng-index tussentijds 0,4 procent lager. In China gaat de beurshandel pas op donderdag van start vanwege een weeklange vakantieperiode in de Volksrepubliek.