Nikkei begint week met stevige winst

De effectenbeurs in Tokio is maandag met een stevige winst aan de eerste volle week van oktober begonnen. 

Het teleurstellende Amerikaanse banenrapport van afgelopen vrijdag voedde de hoop dat de Federal Reserve de rente voorlopig niet zal verhogen. De Nikkei eindigde 1,6 procent hoger op 18.005,49 punten en bereikte het hoogste niveau in meer dan twee weken.

Berichten dat de landen in de regio Azië-Pacific en de Verenigde Staten dicht bij een akkoord zijn over het Trans-Pacific Partnership (TPP) zorgde eveneens voor optimisme.

Het vrijhandelspact moet tarieven en andere handelsbelemmeringen wegnemen. Beleggers keken tevens uit naar het rentebesluit van de Bank of Japan later in de week. Een wijziging van het zeer ruime Japanse monetaire beleid wordt niet voorzien.

Elders in het Verre Oosten gingen de beursgraadmeters ook omhoog. De All Ordinaries in Sydney steeg bijna 2 procent, onder aanvoering van de grondstofbedrijven.

In Hongkong noteerde de Hang Seng-index tussentijds 1,3 procent hoger en in Seoul won de Kospi 0,4 procent. In China zijn de beurzen nog tot en met woensdag gesloten vanwege een vakantieperiode in het land.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

Beleggen

Beleggen
Is beleggen voor iedereen geschikt en waar moet je aan denken als je ermee wil beginnen?

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie