De aandelenbeurs in Tokio is woensdag hoger gesloten, ondanks een onverwachte daling van de industriële productie in Japan. 

De grote Japanse exportbedrijven en financiële concerns werden opgepikt na de zware koersverliezen van een dag eerder. De Nikkei eindigde 2,7 procent in de plus op 17.388,15 punten.

De Japanse hoofdindex leed desondanks in september een verlies van 8 procent. In augustus verloor de Nikkei ook meer dan 8 procent.

Japan Tobacco ging 6,7 procent onderuit. De sigarettenfabrikant koopt de internationale merkrechten van het onderdeel Natural American Spirit van Reynolds American voor 600 miljard yen (4,5 miljard euro). Volgens handelaren is de prijs die Japan Tobacco betaald te hoog aangezien de Amerikaanse activiteiten geen deel uitmaken van de deal.

De andere effectenmarkten in het Verre Oosten krabbelden ook op na de koersdalingen op dinsdag. In Hongkong steeg de Hang Seng-index 1,6 procent en de Shanghai Composite noteerde tussentijds 1 procent hoger. De All Ordinaries in Sydney klom 1,8 procent. In Seoul, waar beleggers terugkeerden na een lang weekeinde, won de Kospi 1 procent.