Mediabedrijf Sanoma heeft Susan Duinhoven benoemd als nieuwe ceo.

Dat maakt het Finse moederbedrijf van onder meer NU.nl, SBS en tijdschriften als Donald Duck en Libelle woensdag bekend.

Duinhoven begint 1 oktober en was eerder onder meer werkzaam als ceo bij Koninklijke Wegener. Zij maakte al deel uit van de raad van bestuur van Sanoma.

"Ik ben blij als ceo onderdeel te worden van Sanoma in deze spannende tijd in het medialandschap", reageert Duinhoven op haar aanstelling. "De kracht van Sanoma's mediamerken, in combinatie met de lokale expertise, vormen een sterke fundering voor de lange termijn en duurzame resultaten. Ik kijk ernaar uit Sanoma's transformatie voort te zetten."

Oud-topman

Het Finse concern nam afgelopen week afscheid van zijn topman Harri-Pekka Kaukonen. Hij was sinds januari 2011 ceo bij het bedrijf. Bestuurder Antti Herlin maakte na het bekendmaken van het vertrek van Kaukonen duidelijk op zoek te zijn naar een nieuwe topman die het bedrijf verder zou kunnen transformeren.

Herlin is verheugd met de benoeming van Duinhoven en geeft aan onder de indruk te zijn van haar bijdrage aan het bedrijf als onderdeel van de raad van bestuur.

"Ik geloof dat Sanoma flink gaat profiteren van haar uitvoerige ervaring in verschillende mediabedrijven", aldus Herlin.

Zwaar weer

Sanoma zit al enige tijd in zwaar weer. Bij de presentatie van zijn jongste kwartaalresultaten maakte het bedrijf een nettoverlies van ruim 23 miljoen euro bekend. Recentelijk werden meerdere tijdschrifttitels verkocht en voerde Sanoma flinke bezuinigingsmaatregelen door.

Eind augustus werd bekendgemaakt dat een eerder aangekondigde reorganisatie in Finland, waar de prestaties stevig onder druk staan door tegenvallende advertentie-inkomsten, sneller doorgevoerd zal worden. Daardoor worden enkele honderden werknemers getroffen.