De aandelenbeurzen in het Verre Oosten stonden dinsdag in de plus. Beleggers trokken zich op aan het herstel op Wall Street en in Europa. 

De handel verliep relatief rustig aangezien de belangrijke beurs in Tokio tot en met woensdag gesloten is vanwege nationale feestdagen in Japan. Ook werd gewacht op industriecijfers uit China, die woensdag naar buiten komen.

In Hongkong noteerde de Hang Seng-index tussentijds 1 procent hoger en de beurs in Shanghai won 0,7 procent. De All Ordinaries in Sydney steeg 0,5 procent. Vooral de Australische oliebedrijven waren in trek bij beleggers na de sterke stijging van de olieprijzen op maandag.

De Kospi in Seoul klom 0,9 procent. De Zuid-Koreaanse automakers Hyundai en Kia profiteerden van de problemen bij de Duitse concurrent Volkswagen en stegen 3,1 procent.

De Zuid-Koreaanse overheid gaat ook onderzoek doen naar Volkswagen na het gesjoemel van de autobouwer met systemen die de uitstoot van schadelijke stoffen van zijn dieselauto's meten in de Verenigde Staten.