De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) stelt vijftien voormalig bestuurders en commissarissen van Imtech aansprakelijk voor de schade die aandeelhouders hebben geleden. 
 

Dit meldt de belangenorganisatie voor beleggers maandag.

De VEB wil dat er een onderzoek komt naar wat zich bij Imtech heeft afgespeeld nadat in 2013 duidelijk werd dat er gefraudeerd was bij de Poolse en Duitse takken van Imtech. Over de periode voor 2013 is al een schikking getroffen. 

De VEB zegt grote twijfels te hebben bij de informatievoorziening vanuit het bedrijf. "Zo liet Imtech in mei 2015 nog weten positieve cijfers over 2015 te verwachten", schrijft de organisatie.

Failliet

Op 13 augustus werd de onderneming vervolgens failliet verklaard. De 1,1 miljard euro die bij aandelenemissies in 2013 en 2014 werd opgehaald bij beleggers, is hiermee verdampt. 

"De VEB zet daarom vraagtekens bij het interne toezicht door het bestuur, naast de rol van de commissarissen en de werkzaamheden van de externe accountant."

Er wordt aangehaald dat accountant KPMG in maart nog de jaarrekening van Imtech over 2014 goedkeurde. KPMG schreef toen dat er geen "materiële onzekerheden" zouden zijn over de continuïteit van Imtech.