Tahal, een infrastructuurdochter van investeringsmaatschappij Kardan, heeft een eerder getekende leenovereenkomst met het Israelische investeringsfonds FIMI vervangen.

Dit maakte Kardan vrijdag bekend.

FIMI leende Tahal in 2010 25 miljoen dollar en stelde voor de duur van een jaar nog eens dit bedrag beschikbaar. De lening moest in vier jaar worden terugbetaald. Er zat een rente op van 6-maands libor plus 3 procent. FIMI kreeg ook het recht de lening om te zetten in een belang in Tahal.

Onder de nieuwe overeenkomst heeft FIMI het recht een bedrag in contanten te ontvangen, maar niet het recht op aandelen. Tahal maakte daarbij onder meer afspraken over de te nemen stappen bij een eventuele overname of de uitkering van dividend.

Zo ontvangt FIMI 3 miljoen dollar bij een zogeheten exit-event in de periode tot augustus 2021. Gebeurt dit tijdens een zogeheten uitoefenperiode komt daar nog eens 8 procent bovenop.

Een half miljoen dollar zal worden overgemaakt in het geval dat er geen exit-event heeft plaatsgevonden voor het einde van de uitoefenperiode. Ook worden geen beperkingen op het recht van Tahal gelegd om dividend uit te keren of leningen door aandeelhouders terug te betalen. FIMI mag daarnaast geen aandelen ontvangen.