De overname van het Oostenrijkse Ventrex Automotive is een goede aanvulling op de bestaande portfolio van de divisie Industrial Control van Aalberts Industries. 

Dat meldt de Belgische zakenbank KBC dinsdag in een rapport.

Volgens KBC voegt de overname op jaarbasis 50 miljoen euro aan omzet toe aan Industrial Controls dat in 2014 goed was voor 418 miljoen euro. Ventrex levert onder meer drukregelaars, kleppen en zittingcompressoren voor agrarische en industriële machines.

Aalberts maakte de overnamesom van Ventrex niet bekend. KBC voorziet qua ebitda-marges voor het onderdeel een soortgelijk percentage als van Industrial Controls als geheel van 12,8 procent. Daarbij zou Aalberts volgens de bank tien tot twaalf keer de ebitda hebben betaald voor Ventrex.

Winst 

De bank denkt dat Ventrex circa 2 eurocent winst per aandeel toevoegt. KBC voorziet voor heel 2015 een winst per aandeel van 1,67 euro. Voor 2017 is dit 1,89 euro.

KBC handhaafde zijn koopadvies voor Aalberts met een koersdoel van 32 euro. Het aandeel Aalberts noteerde dinsdag na een paar minuten handelen 0,9 procent hoger op 27,48 euro.