Ryanair komt medio oktober naar Schiphol

Ryanair maakt medio oktober zijn entree op Schiphol. De luchtvaartmaatschappij liet donderdag weten dat zij vier keer per dag op en neer gaat vliegen tussen Dublin en Amsterdam. 

Schiphol is de 194e luchthaven in het netwerk van de Ierse prijsstunter.

Ryanair schat dat de nieuwe route Schiphol naar schatting 450.000 extra passagiers per jaar oplevert. Het is de bedoeling dat er de komende jaren meer routes van en naar Amsterdam bijkomen. Daarmee neemt de toch al zware concurrentie voor KLM, Transavia en Easyjet, de grootste gebruikers van Schiphol, alleen maar verder toe.

De nieuwe vluchten zullen vanaf vrijdag te vinden zijn op de site van de prijsvechter. 

Net als aartsrivaal Easyjet richt Ryanair zich steeds nadrukkelijker op de zakelijke reiziger, die de voorkeur geeft aan directe verbindingen tussen de belangrijkste Europese steden. Daarom wilde de prijsvechter, die al actief is in Eindhoven en Maastricht, ook Amsterdam graag in zijn vluchtaanbod opnemen.

Ruim twee miljoen klanten maken inmiddels al gebruik van de 41 routes die Ryanair al aanbiedt vanaf de vliegvelden bij Eindhoven en Maastricht, aldus het bedrijf. 

Thuisbasis

Ryanair liet eerder al weten dat het Schiphol op termijn ook als thuisbasis wil gaan gebruiken voor een aantal van zijn vliegtuigen. Daarmee zou de werkgelegenheid op de Amsterdamse luchthaven een extra impuls krijgen, omdat er dan veel meer grondpersoneel nodig is.

De Britse prijsvechter Easyjet heeft afgelopen voorjaar een basis geopend op Schiphol. Het concern is daar actief met drie eigen vliegtuigen. Schiphol is de zesentwintigste basis in het netwerk van Easyjet.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

Beleggen

Beleggen
Is beleggen voor iedereen geschikt en waar moet je aan denken als je ermee wil beginnen?

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie