Easyjet heeft goede zomer achter de rug

EasyJet verhoogt na een sterke passagiersgroei in augustus zijn winstverwachting voor het gehele boekjaar, dat eind deze maand wordt afgesloten. 

Tijdens de belangrijke vakantiemaand zaten de vliegtuigen bij de prijsvechter voller dan ooit.

Het aantal passagiers steeg afgelopen maand met een kleine 7 procent tot 7,1 miljoen. Met name Britse vakantiegangers namen vaker een vlucht van Easyjet om op hun strandbestemming te komen. Gemiddeld was 94,4 procent van de stoelen aan boord gevuld, iets meer dan vorig jaar.

Ryanair

Van aartsrivaal Ryanair wist Easyjet het afgelopen maand echter niet te winnen. De Ierse prijsvechter vervoerde 10,4 reizigers. Dat komt neer op een groei van 10 procent. Ook de bezettingsgraad lag met 95 procent wat hoger. Air France-KLM publiceert de vervoerscijfers volgende week, ook die van budgetdochter Transavia.

Ook in financieel opzicht ging het Easyjet voor de wind zei bestuursvoorzitter Carolyn McCall donderdag. Het bedrijf verwacht nu een jaarwinst voor belastingen tussen de 675 en 700 miljoen pond (919 tot 953 miljoen euro), waar het eerder uitging van 620 tot 660 miljoen pond.

Branden

Met name de inkomsten hebben zich de laatste tijd sterker ontwikkeld dan voorzien, mede doordat de druk op de ticketprijzen nog altijd meeviel.

Daar staan wel hogere kosten tegenover als gevolg van verstoringen van de dienstregeling, met name door twee branden in korte tijd bij de luchthaven Fiumicino in Rome.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

Beleggen

Beleggen
Is beleggen voor iedereen geschikt en waar moet je aan denken als je ermee wil beginnen?

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie