Nikkei begint september met flink verlies

De aandelenbeurs in Tokio is dinsdag met een flink verlies aan de nieuwe beursmaand begonnen. 

Een krimp van de Chinese industrie en een zwakker dan verwachte toename van de kapitaaluitgaven van de Japanse bedrijven in het tweede kwartaal drukten het beurssentiment. De Nikkei eindigde 3,8 procent lager op 18.165,69 punten.

Toshiba verloor bijna 5 procent. Het Japanse technologieconcern kan nog altijd geen jaarrekening overleggen over het afgelopen boekjaar.

Het door een boekhoudschandaal geplaagde bedrijf vroeg de Japanse beurstoezichthouder voor de tweede keer om uitstel, ditmaal tot 7 september.

China

De andere beursgraadmeters in het Verre Oosten stonden ook in het rood. In China noteerde de Shanghai Composite tussentijds 1,8 procent in de min. 

Uit cijfers van de Chinese overheid bleek dat de activiteit in de Chinese industrie in augustus is gekrompen tot het laagste niveau in drie jaar.

Ook volgens een meting van Caixin Media en onderzoeksbureau Markit liet de Chinese industrie vorige maand een krimp zien.

De All Ordinaries in Sydney zakte 2,1 procent, na het besluit van de Australische centrale bank om de rente onveranderd te laten op 2 procent. De Hang Seng-index in Hongkong daalde 0,8 procent en de Kospi in Seoul verloor 1,4 procent.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

Beleggen

Beleggen
Is beleggen voor iedereen geschikt en waar moet je aan denken als je ermee wil beginnen?

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie