Beleggers in Nederland zijn weer iets optimistischer gestemd over hun eigen beleggingsportefeuille en over de algemene economische situatie in Nederland. 

Ook zijn ze positiever gestemd over de komende drie maanden. Dat blijkt uit onderzoek van ING, waarbij wel moet worden aangetekend dat de afgelopen roerige beursweek buiten de onderzoeksperiode valt.

De zogeheten Beleggersbarometer van de bank kwam deze maand uit op 138 punten. Dat is een stevige stijging ten opzichte van vorige maand, toen de graadmeter nog een score van 124 aangaf.

Wel waren er toenemende zorgen over de afnemende economische groei in China en de aanhoudend lage energieprijzen. Anderzijds was het nieuws rond Griekenland geruststellender dan in voorgaande maanden het geval was.

Groeivertraging

''Beleggers reageerden heftig op de economische groeivertraging in China” zegt Bob Homan, van ING. ''Ze zagen bijvoorbeeld de lage energieprijzen ook als bewijs van een vertragende wereldeconomie en hadden er even geen oog voor dat een lage olieprijs voor de meeste economieën en consumenten gunstig is."

Over het kabinetsbeleid oordeelden beleggers eveneens positiever dan eerder, zo blijkt uit de barometer. In februari gaf 50 procent van de beleggers het kabinet nog een cijfer 6 of hoger. Deze maand is dat 56 procent.