De sterke omzetgroei bij Beter Bed heeft zich in de eerste jaarhelft ook vertaald in een fors hogere nettowinst. 

Dat blijkt uit de volledige halfjaarcijfers die de Brabantse beddenverkoper vrijdag heeft gepubliceerd.

Beter Bed hield onder de streep 7,8 miljoen euro over, bijna 60 procent meer dan een jaar eerder. De winst biedt ruimte om dit jaar een tussentijds dividend uit te keren aan de aandeelhouders. De hoogte daarvan wordt vermeld in het handelsbericht over het derde kwartaal, eind oktober.

De omzet nam in de eerste helft van het jaar met 10 procent toe tot 186 miljoen euro. Die groei dankt Beter Bed aan economisch herstel in alle landen waar het bedrijf actief is. In Nederland, waar het marktherstel langer op zich liet wachten dan elders in Europa, namen de verkopen met ruim 6 procent toe.

Koopbereidheid 

''Het toenemend consumentenvertrouwen, de grotere koopbereidheid en de aantrekkende huizenmarkt in Nederland dragen aan deze ontwikkeling bij'', zei topman Ton Anbeek. Daarnaast dragen investeringen in de winkelformules en reclamecampagnes bij aan groei van zowel de omzet als het marktaandeel.

De stijgende lijn zet naar verwachting in het derde kwartaal door, zowel in Nederland als daarbuiten. Wel merkt Beter Bed op dat het de laatste tijd door het warme zomerweer minder druk is in zijn winkels. Dat geldt met name voor Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, maar ook voor de Benelux.