De Amerikaanse aandelenbeurzen zetten donderdag de opmars die een dag eerder werd ingezet door. 

Beleggers waren mede dankzij een opwaartse bijstelling van de economische groei in het tweede kwartaal goedgeluimd. Wel blijft het gissen of de Federal Reserve volgende maand of pas later de rente voor het eerst sinds 2006 verhoogt.

Enkele minuten na de openingsbel stond de Dow-Jonesindex 1,4 procent hoger op 16.510 punten. De S&P 500 steeg 1,4 procent tot 1966 punten en de Nasdaq won 1,5 procent tot 4768 punten.

De economie van de VS groeide in het tweede kwartaal met 3,7 procent, waar in een eerdere raming een expansie van 2,3 procent werd gemeld.

De president van de Federal Reserve Bank in New York zei woensdag dat de kans op een renteverhoging in september is geslonken vanwege de recente onrust op de financiële markten. De sterkere groei brengt die verhoging echter juist weer dichterbij.

Apple (plus 2 procent) deed opnieuw goede zaken na de koerswinst van 5,7 procent op woensdag. Het technologieconcern loopt volgens marktonderzoeker IDC in hoog tempo de achterstand op marktleider Fitbit in op de markt voor fitnesshorloges en soortgelijke 'wearables'.