Sanoma gaat zijn eerder aangekondigde reorganisatie in Finland sneller doorvoeren. Dat maakte het mediabedrijf dinsdag bekend. 

Door de reorganisatie worden mogelijk maximaal 280 werknemers getroffen. Er verdwijnen ook banen bij Sanoma Group, het hoofdkantoor van Sanoma in Finland. Daar betreft het vooral ondersteunende functies. 

Een woordvoerder van Sanoma laat weten dat het zwaartepunt van de ontslagen bij de Finse mediatak komt te liggen. Omdat Sanoma Group ook werknemers in Nederland heeft, wordt ook daar baanverlies verwacht.     

Sanoma is in Nederland onder andere de uitgever van NU.nl, SBS en Donald Duck. De redacties worden door deze reorganisatie niet getroffen. 

Besparen

Met de reorganisatie hoopt Sanoma 50 miljoen euro aan kosten te besparen. Volgens het concern moet het grootste deel van de bezuinigingsmaatregelen eind 2015 zijn doorgevoerd. De meeste bezuinigingen moeten eind volgend jaar gerealiseerd zijn. Er wordt onder meer bespaard op de distributie- en drukkosten.

Sanoma zit al langer in zwaar weer. Bij de presentatie van zijn jongste kwartaalresultaten maakte het Finse bedrijf een nettoverlies van ruim 23 miljoen euro bekend. Recent werden meerdere tijdschrifttitels verkocht en voerde Sanoma voor 100 miljoen euro aan bezuinigingsmaatregelen door.