Er is nog geen zicht op herstel bij Ordina. Dat stelde ING maandag in een rapport over de automatiseerder, waarin de bank aangaf het aandeel weer te gaan volgen.

Het bedrijf leed vorig halfjaar een verlies van 3,9 miljoen euro, waar een jaar eerder nog een kleine winst van 100.000 euro overbleef. De omzet zakte met bijna 7 procent tot 172,7 miljoen euro.

Volgens ING kampt Ordina met een gebrek aan nieuwe overheidsprojecten. Ook wegen kostenbesparingen niet op tegen de omzetdaling. Ordina maakte bekend zijn besparingsprogramma uit te breiden van 6 miljoen euro naar 8 miljoen euro. Ook wist het zijn schulden te herfinancieren.

Volgens de bank zijn er echter geen tekenen van herstel. Ook is het moeilijk om verder te kijken dan 2015, omdat het ontbreekt aan zicht op projecten voor de Nederlandse overheid.

België

Wel sprak ING van vooruitgang in België, waar de kosten ''goed onder controle" zijn. Het bedrijf boekte in het land een marge van 8,3 procent.

Volgens de bank is dit een voorzichtig bewijs van de haalbaarheid van de doelstellingen voor Ordina. Daarvoor is volgens ING de komende twee jaar wel herstel noodzakelijk in het overheidssegment.

ING hervat het volgen van Ordina met een 'hold'-advies en een koerdoel van 1 euro. Het aandeel Ordina sloot vrijdag op 0,99 euro.