Imtech Duitsland blijft ondanks de faillissementsaanvraag werken aan de nieuwe luchthaven Berlin Brandenburg Airport.

 Dat heeft de curator van Imtech Duitsland maandag laten weten. Volgens de bewindvoerder hebben de werknemers van Imtech Duitsland toegezegd te blijven werken aan het project.

Het bedrijf voert daar belangrijke installatiewerkzaamheden uit. De curator ziet de voortzetting van de werkzaamheden bij Berlin Brandenburg Airport als een belangrijk teken van vertrouwen in het voortbestaan van Imtech Duitsland.

Imtech Duitsland vroeg afgelopen donderdag faillissement aan. De gemeente Berlijn en de directie van Berlin Brandenburg Airport lieten daarop weten bezorgd te zijn dat het faillissement voor verdere vertraging bij de opening van de luchthaven kan zorgen. Het nieuwe vliegveld moet in de tweede helft van 2017 openen.

Overeenkomst

Eerder op de ochtend liet Imtech weten geen overeenkomst te hebben gesloten met zijn geldschieters. Het bedrijf voerde gesprekken met zijn financiers over een extra lening van 75 miljoen euro, bovenop een eerder overeengekomen kredietfaciliteit van 700 miljoen euro.

Imtech heeft extra geld nodig omdat het de onderneming langer kost om weer winst te gaan maken dan eerder werd verwacht.