Deutsche Post heeft zijn winstverwachting voor het hele jaar naar beneden toe bijgesteld, na een tegenvallend tweede kwartaal. 

De winst van het concern werd de afgelopen periode geraakt door een staking van postbezorgers. Tevens moest het concern bloeden vanwege een mislukte software-upgrade bij dochter DHL, zo werd donderdag bekend.

Postbezorgers in Duitsland legden het werk neer vanwege plannen van Deutsche Post om zijn pakketbezorgdienst flink uit te breiden met werknemers met een lager loon. Uiteindelijk duurde de werkonderbreking 53 dagen.

De brutowinst (ebit) van Deutsche Post viel mede daardoor 18 procent lager uit dan een jaar eerder op 537 miljoen euro. Dat betekende de sterkste daling van de kwartaalwinst in de afgelopen zes jaar.

DHL

De mislukte software-upgrade was een van de oorzaken van een winstdaling van 61 procent bij de betreffende divisie van DHL. Verschillende topmanagers werden vervangen, nadat het project uiteindelijk als te complex was bestempeld.

Het postbedrijf voorziet voor het hele jaar een winst van 2,95 tot 3,1 miljard euro, 100 miljoen euro minder dan eerder geraamd. Wel handhaafde het zijn vooruitzichten voor 2016 waarin de brutowinst wordt geschat op 3,4 tot 3,7 miljard euro.