Maritiem dienstverlener aan de olie- en gasindustrie SBM Offshore heeft zijn omzetverwachting voor dit jaar naar boven bijgesteld.

Dat maakt het bedrijf woensdag na het slot van de handel in Amsterdam bekend bij de publicatie van de halfjaarcijfers.

Het bedrijf rekent nu op een omzet (directional) van minstens 2,6 miljard dollar (2,4 miljard euro), terwijl eerder op minimaal 2,2 miljard dollar werd gemikt. In de eerste helft van dit jaar kwam de omzet uit op 1,57 miljard dollar, terwijl analisten in doorsnee op 1,49 miljard dollar hadden gerekend.

Volgens SBM hangt de hogere omzetverwachting vooral samen met de verkoop van een belang van 45 procent in het drijvende productie- en opslagschip (fpso) Turritella.

SBM meldde verder dat de orderportefeuille aan het einde van de eerste helft op 20 miljard dollar stond, met een nettoschuld van 3,6 miljard dollar.

De nettowinst kwam uit op 164 miljoen dollar, tegen een verlies van 98 miljoen dollar een jaar eerder. Toen maakte SBM bekend een buitengewone last te hebben genomen van 240 miljoen dollar om de kosten op te vangen voor een schikking in een smeergeldaffaire.