De Belgische verzekeraar Ageas heeft in het tweede kwartaal een nettowinst van 228 miljoen euro geboekt. Dat is meer dan de 120,7 miljoen euro die was verwacht.

De groep haalde goede resultaten in Azië en ook de wisselkoersen pakten voordelig uit. Dat blijkt uit de woensdag gepubliceerde halfjaarcijfers.

De nettowinst voor het onderdeel Verzekeringen steeg het eerste halfjaar met 48 procent tot 504 miljoen euro, mede dankzij een sterk nettoresultaat van 306 miljoen euro in het tweede kwartaal.

Het onderdeel Leven profiteerde van uitzonderlijke beleggingsresultaten van ongeveer 100 miljoen euro in China, ondersteund door gunstige wisselkoerseffecten. De nettowinst van de Groep kwam uit op 469 miljoen euro.

Het totale premie-inkomsten van Ageas stegen in de eerste zes maanden met 21 procent tot 16,6 miljard euro. Gunstige wisselkoerseffecten droegen daaraan 13 procent bij.

In België boekte Ageas een nettowinst van 197 miljoen euro in de eerste zes maanden, een toename van 2 procent. Ageas spreekt van ''uiterst solide resultaten". De verzekeraar kondigde aan opnieuw voor 250 miljoen euro aan eigen aandelen te zullen inkopen.