Imtech heeft geen akkoord bereikt met zijn financiers om de Duitse tak meer financiële ruimte te geven. 

Dat maakte de geplaagde technisch dienstverlener woensdag bekend.

Het bedrijf meldde wel dat er nog aanhoudende gesprekken met de financiers plaatsvinden. ''Royal Imtech en Imtech Duitsland evalueren de huidige situatie'', aldus Imtech in een summier persbericht. Daarbij worden de consequenties voor de Duitse tak en voor Imtech als geheel bekeken.

Imtech liet eerder weten dat er vanwege Duits recht aanvullende verplichtingen gemaakt moeten worden ten opzichte van Imtech Duitsland. Daarvoor werd met de financiers gepraat om de verdeling van een nieuwe lening waarover al gesproken werd, van 75 miljoen euro in twee tranches van 37,5 miljoen euro, anders in te richten.

Imtech heeft extra geld nodig omdat het langer duurt om weer winst te gaan maken dan eerder werd verwacht. De onderneming bracht onlangs een winstwaarschuwing naar buiten, onder meer vanwege onverwacht hoge verliezen op oude projecten in Duitsland.

Koersdoel

Petercam verlaagt het koersdoel voor Imtech van 2,50 euro naar 10 cent. Volgens het effectenhuis is er een zeer grote kans dat de meeste waarde voor de aandeelhouders zal worden weggevaagd vanwege de problemen bij Imtech Duitsland.

Nieuwe pijnlijke maatregelen zullen nodig zijn om de technisch dienstverlener weer op de rails te krijgen, aldus Petercam.

Petercam is van mening dat het voortbestaan van Imtech ernstig wordt bedreigd. Een liquidatie van Imtech Duitsland behoort tot de mogelijkheden.

Gevaar

Aangezien de schuldeisers voorrang hebben om de nog resterende waarde uit Imtech te trekken, lopen de aandeelhouders gevaar met lege of vrijwel lege handen achter te blijven, aldus Petercam. Het sell-advies werd herhaald.

Het aandeel Imtech stond woensdagmiddag stijf onderaan de Midkap, met een verlies van 18,4 procent op 2,27 euro.