Metalenspecialist Advanced Metallurgical Group (AMG) wil zijn beleid aanpassen en dividend gaan uitkeren. 

Dat maakte de onderneming woensdag bekend bij de presentatie van de halfjaarcijfers.

De verandering in het beleid, AMG gebruikte het geld eerder voor groei en ontwikkeling van de activiteiten, zal besproken worden bij de aandeelhoudersvergadering in 2016.

Het bedrijf zal wel een deel van het toekomstig resultaat gebruiken voor bijvoorbeeld het versterken van de balans.

De onderneming zag de opbrengsten in het tweede kwartaal dalen, onder meer door ,,extreem zwakke metaalprijzen'' en negatieve wisselkoerseffecten.

AMG zette voor 257,4 miljoen dollar aan omzet in de boeken, 8 procent minder dan een jaar eerder. De winst groeide wel, van 7,4 miljoen dollar tot 9,2 miljoen dollar. Ook het bedrijfsresultaat (ebitda) realiseerde een forse groei, van 23 procent tot 25,1 miljoen dollar.

Sterk kwartaal

Topman Heinz Schimmelbusch sprak van een sterk kwartaal, ondanks de tegenwind van de metaalprijzen en de wisselkoerseffecten. Het onderdeel AMG Engineering zette een ebitda neer van 4,2 miljoen dollar, het hoogste niveau in acht kwartalen. AMG Critical Materials wist marktaandeel te winnen, ondanks moeizame marktomstandigheden en scherpe dalingen van materiaalprijzen.

AMG verwacht in heel 2015 een ebitda-resultaat neer te zetten in lijn met een jaar eerder. Het rendement op geïnvesteerd vermogen moet ten opzichte van 2014 verbeteren.