Herstel op Chinese beurs

De aandelenbeurzen in China lieten dinsdag wat herstel zien na de recente zware verliezen. De markten trokken zich op aan berichten dat de Chinese overheid nieuwe regels heeft ingevoerd om short selling verder aan banden te leggen. 

Short selling is het verkopen van geleende aandelen om die later tegen een lagere prijs terug te kopen. Deze praktijk zorgt in een neergaande markt voor extra koersdruk.

De Shanghai Composite won tussentijds ruim 2 procent, na een verlies van meer dan 1 procent op maandag. Elders in het Verre Oosten lieten de belangrijkste beurzen een gemengd beeld zien.

De Kospi in Seoul won 1 procent en de Hang Seng-index in Hongkong noteerde een fractie lager. De All Ordinaries in Sydney steeg 0,4 procent, na het besluit van de Australische centrale bank om de rente onveranderd te laten.

De Nikkei in Tokio eindigde 0,1 procent in de min op 20.520,36 punten. De Japanse automaker Toyota daalde 1 procent voorafgaand aan de publicatie van de kwartaalcijfers.

De Japanse luchtvaartmaatschappijen ANA Holdings en Japan Airlines profiteerden van de dalende olieprijzen en stegen 2,5 en 1,6 procent.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie