Fagron heeft in de eerste zes maanden van het jaar de opbrengsten flink zien toenemen. Dat viel dinsdag op te maken uit de cijfers die de toeleverancier aan apotheken bekendmaakte.

Fagron zag de omzet met 16,6 procent aandikken tot 243,8 miljoen euro. Er was volgens de onderneming sprake van een ''sterke'' autonome omzetgroei bij de onderdelen Specialty Pharma Services (gepersonaliseerde medicatie) en Trademarks (onderzoek, innovatieve concepten). De brutomarge dikte met 21,3 procent aan.

Het terugkerend bedrijfsresultaat (rebitda) van Fagron steeg met bijna 18 procent tot 65,6 miljoen euro. Fagron herhaalde de prognose van een jaaromzet van ten minste 500 miljoen euro met een winstmarge van 26 procent.

Het onderdeel Fagron Essentials, dat onder meer farmaceutische grondstoffen en apparatuur levert aan apothekers, zag de omzet met 2,4 procent afnemen. Dat kwam volgens Fagron onder meer door een terugvallende verkoop van farmaceutische grondstoffen door een wijziging in de vergoedingssystematiek in de Verenigde Staten.

Onder verwachting

De omzet van Fagron in de eerste helft van het jaar was onder verwachting, stelt KBC dinsdag in een reactie.

Fagron meldt een omzet van 243,8 miljoen euro, terwijl de markt in doorsnee rekende op 254 miljoen euro. KBC ging uit van 249 miljoen euro. Bij Essentials, dat onder meer farmaceutische grondstoffen en apparatuur levert aan apothekers, ging de omzet met 2,4 procent omlaag.

De marktvorsers spreken wel van een solide winstmarge en wijzen op de herhaling van de verwachtingen. KBC hanteert een buy-advies op Fagron, dat dinsdag omstreeks 09.05 uur 8,6 procent lager staat op 39,14 euro.