De autoverkopen in de Verenigde Staten hebben hun stijgende lijn afgelopen maand doorgezet. Dat blijkt maandag toen verschillende fabrikanten hun cijfers presenteerden.

Fiat Chrysler zag de verkopen in de VS in juli met 6,2 procent toenemen. Daarmee overtrof het bedrijf de verwachtingen van analisten, die rekenden op een plus van bijna 5 procent.

De verkopen van het autoconcern lagen in juli voor de 64e maand hoger dan een maand eerder. Daarbij profiteert Fiat Chrysler van de aanhoudende populariteit van pick-uptrucks en sportieve terreinwagens (suv's).

Nissan verkocht 7,8 procent meer, waar analisten uitgingen van 5,3 procent. Infiniti, het luxe dochtermerk van Nissan liet zelfs een plus zien van 22 procent.

Ford wist ook fors meer auto's te verkopen ten opzichte van een jaar eerder. Het bedrijf kende zijn beste julimaand sinds 2006, grotendeels door een grote vraag naar zijn nieuwe modellen.

Net als zijn concurrenten overtrof ook General Motors (GM) dubbel en dwars de verwachtingen. Het concern, waar onder meer Chevrolet en Opel onder vallen, zag zijn verkopen stijgen met 6,4 procent. Tegenover een prognose van 0,6 procent.