Winst Italiaans Intesa Sanpaolo valt terug

De Italiaanse bank Intesa Sanpaolo heeft de winst in het tweede kwartaal zien dalen ten opzichte van de eerste verslagperiode van het jaar.

Dat bleek vrijdag uit een tussentijds handelsbericht dat de op een na grootste bank van het Zuid-Europese land openbaarde.

De winst kwam uit op 940 miljoen euro, waar in de periode januari tot en met maart nog een resultaat van iets meer dan een miljard euro werd geboekt. Analisten rekenden in doorsnee op 737 miljoen euro. Intesa weet de afname aan ''de zware effecten van de Griekse crisis op de financiële markten'', en daarmee op de handelsactiviteiten.

Overigens was het resultaat van Intesa in het eerste kwartaal nog het beste sinds begin 2009, door juist goede handelsactiviteiten en lage lasten.

In het tweede kwartaal namen wel de provisies af, aldus Intesa, en verstrekte de bank meer leningen aan consumenten en bedrijven. Een en ander zorgde uiteindelijk voor de grootste halfjaarwinst voor het financiële concern, met iets meer dan 2 miljard euro, sinds de eerste helft van 2008.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Portemonnee

Portemonnee
NU.nl zet de belangrijkste wijzigingen voor je portemonnee op een rij.

NUwerk

Tip de redactie