Japanse beurs Nikkei sluit week hoger af

De effectenbeurs in Tokio is vrijdag licht hoger gesloten. Beleggers verwerkten een licht beter dan verwacht Japans inflatiecijfer en een onverwachte daling van de consumentenuitgaven in juni.

Ook viel de werkloosheid in Japan afgelopen maand wat hoger uit dan voorzien. De Nikkei eindigde 0,3 procent in de plus op 20.585,24 punten.

Elektronicaconcern Sony zakte 1,5 procent, ondanks een verdrievoudiging van de nettowinst in het afgelopen kwartaal. De Japanse robotmaker Fanuc bleef onder druk staan na de winstwaarschuwing eerder deze week en zakte 0,3 procent.

Fujifilm Holdings won 7,9 procent. De Japanse maker van filmmateriaal en medicijnen kondigde aan eigen aandelen in te kopen.

Elders in het Verre Oosten gingen de beursgraadmeters ook overwegend omhoog. De Hang Seng-index in Hongkong klom 0,4 procent en de Kospi in Seoul won 0,6 procent. De All Ordinaries in Sydney steeg 0,4 procent.

In China stond de Shanghai Composite Index tussentijds 0,4 procent lager, na het koersverlies van ruim 2 procent een dag eerder.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Portemonnee

Portemonnee
NU.nl zet de belangrijkste wijzigingen voor je portemonnee op een rij.

NUwerk

Tip de redactie