Winstgevend Lufthansa blijft op kosten letten

Lufthansa heeft in het tweede kwartaal mede dankzij een lagere brandstofrekening betere resultaten geboekt dan een jaar eerder. 

De Duitse luchtvaartmaatschappij blijft echter op de kosten letten, omdat de ticketprijzen naar verwachting blijven dalen.

Lufthansa zag de omzet vorig kwartaal met 8,5 procent toenemen ten opzichte van een jaar eerder, tot 15,4 miljard euro. De operationele winst (ebit) verdubbelde ruimschoots tot 463 miljoen euro.

Lufthansa boekte, vooral dankzij boekhoudkundige aanpassingen, een nettowinst van 954 miljoen euro. In het tweede kwartaal van 2014 eindigde het concern nog 79 miljoen euro in het rood.

Lufthansa profiteerde vorig kwartaal van de stevige daling van de olieprijs en de verzwakking van de euro ten opzichte van de dollar. ,,We laten ons daar echter niet door misleiden, omdat we aannemen dat de ticketprijzen blijven dalen'', stelde voorzitter Simone Menne. ,,We blijven daarom werken aan een verbetering van de concurrentiepositie van Lufthansa.''

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie