Nikkei doorbreekt verliesreeks

De aandelenbeurs in Tokio is donderdag met winst geëindigd en doorbrak daarmee een vierdaagse verliesreeks. 

De stemming werd gesteund door sterke bedrijfsresultaten en een groei van de industriële productie in Japan. De Nikkei in Tokio sloot 1,1 procent hoger op 20.522,83 punten.

Nintendo dikte ruim 8 procent aan. De Japanse spelcomputermaker wist in het afgelopen kwartaal winst te boeken, terwijl analisten hadden gerekend op een verlies. Automaker Nissan en conglomeraat Hitachi stegen 0,3 en 6,5 procent, na beter dan verwachte kwartaalcijfers.

De andere beurzen in het Verre Oosten gingen ook overwegend omhoog. De Hang Seng-index in Hongkong klom 0,2 procent en de All Ordinaries in Sydney steeg 0,8 procent. In China stond de Shanghai Composite Index tussentijds 0,7 procent hoger.

De Kospi in Seoul zakte 0,9 procent. Samsung verloor 3,8 procent. Het Zuid-Koreaanse technologieconcern boekte minder winst in het tweede kwartaal en overweegt de prijzen voor de Galaxy S6-smartphone te verlagen.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie