ABInBev presteert beneden verwachting

's Werelds grootste bierbrouwer Anheuser-Busch InBev heeft in het tweede kwartaal heeft zowel qua omzet als winst beneden de verwachting van de markt gepresteerd.

De brouwer uit België van onder meer Jupiler, Hertog-Jan en Budweiser draaide een omzet van 11,1 miljard dollar (circa 10 miljard euro), waar analisten gemiddeld een omzet van 11,6 miljard dollar hadden verwacht.

De bedrijfswinst (ebitda) kwam uit op op 4,2 miljard dollar, eveneens beneden de prognose van analisten die gemiddeld op 4,6 miljard dollar zat.

De onderneming stelt in een commentaar op de donderdag gepubliceerde cijfers dat het tweede kwartaal ,,uitdagend'' was en dat de cijfers zich moeilijk laten vergelijken wegens het WK voetbal dat vorig jaar werd gehouden. Daarnaast stonden de resultaten volgens de brouwer onder druk door ,,ongunstige weersomstandigheden, vooral in de Verenigde Staten en China.''

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie