Siemens profiteert van sterkere dollar

Siemens heeft afgelopen kwartaal geprofiteerd van de opmars van de dollar ten opzichte van de euro. Die zorgde voor een hogere omzet, waarmee de invloed van de daling van de olieprijs werd gecompenseerd.

Siemens meldde donderdag een omzet van 18,8 miljard euro over het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar. Dat was 8 procent meer dan een jaar eerder.

Zonder de gunstige wisselkoerseffecten zou een min van 3 procent zijn ontstaan. De winst uit industriële activiteiten steeg met 1 procent naar 1,8 miljard euro, waarmee de gemiddelde verwachting van analisten werd overtroffen.

De producent van uiteenlopende zaken als treinen, gasturbines, medische apparatuur en fabrieksinstallaties voelde de gevolgen van de dalende olieprijs. Het concern heeft de laatste jaren vele geïnvesteerd in zijn energiedivisie, bijvoorbeeld via de overname van de Amerikaanse toeleverancier aan de olie- en gasindustrie Dresser-Rand.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie