Het Belgische supermarktconcern Delhaize, dat gaat fuseren met Ahold, heeft in het tweede kwartaal een hogere omzet behaald, onder meer dankzij groei in de Verenigde Staten. 

Dat maakte het bedrijf donderdag bekend.

Op autonome basis en exclusief valuta-effecten stegen de inkomsten met 3,2 procent tot 6,1 miljard euro. Als wisselkoerseffecten worden meegerekend, steeg de omzet met 18 procent.

Volgens Delhaize ging in de VS de omzet met 3,2 procent omhoog, maar was in België sprake van een omzetdaling met 0,3 procent. In Zuidoost-Europa gingen de opbrengsten met 9 procent omhoog.

Het onderliggende bedrijfsresultaat (ebitda) steeg bij ongewijzigde wisselkoersen met 5,9 procent tot 393 miljoen euro. Er stond een nettowinst in de boeken van 106 miljoen euro.

Topman Frans Muller sprak van een sterke prestatie van Delhaize in het afgelopen kwartaal. Volgens Muller wordt goede vooruitgang geboekt met de eerder aangekondigde strategische initiatieven. Hij gaf aan uit te kijken naar het combineren van de activiteiten van Delhaize met die van Ahold.