ASM International (ASMI) heeft in het tweede kwartaal zowel de winst als de omzet zien groeien ten opzichte van een jaar eerder. 

Dat maakte de toeleverancier aan de chipindustrie donderdag bekend.

ASMI realiseerde een winst van 39,9 miljoen euro, tegen 34,6 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder.

Ten opzichte van het eerste kwartaal daalde het resultaat wel, toen werd er nog een winst neergezet van 60 miljoen euro. De opbrengsten dikten aan tot 201 miljoen euro, tegen 148,4 miljoen euro in het tweede kwartaal van 2014. Ook vergeleken met het eerste kwartaal van het jaar was er sprake van omzetgroei.

Het bedrijf wist voor 166,6 miljoen aan nieuwe orders binnen te halen in de tweede verslagperiode van het jaar, tegen 119,5 miljoen euro een jaar geleden en 158,3 miljoen euro een kwartaal terug.

Sterk kwartaal

Topman Chuck del Prado sprak wederom van een sterk kwartaal en een gezonde orderinstroom. Het bedrijf voorziet voor het derde kwartaal een omzet in de bandbreedte van 155 miljoen en 170 miljoen euro bij gelijke wisselkoersen. De orderinstroom zal tussen 130 miljoen en 150 miljoen euro liggen.

ASMI maakte ook bekend van plan te zijn de notering aan de Amerikaanse Nasdaq te stoppen, omstreeks 21 augustus, vanwege de lage handelsvolumes. Het gaat daarbij om zogenoemde NY Registry Shares.