De beurzen in New York stonden woensdag op winst. Beleggers op Wall Street wachten op het rentebesluit van de Federal Reserve later op de dag. Twitter was een opvallende daler na tegenvallende berichten. Het aandeel verloor 13,7 procent.

De Dow-Jonesindex noteerde in de tussentijdse handel 0,6 procent hoger op 17.734 punten. De S&P 500 klom 0,5 procent naar 2103 punten. Technologiebeurs Nasdaq won 0,2 procent tot 5097 punten.

De Fed komt om 20.00 uur (Nederlandse tijd) met de uitkomst van de beleidsvergadering. De verwachting is dat de Amerikaanse centrale bank de rente onveranderd laat. Er wordt daarom vooral uitgekeken naar opmerkingen van Fed-voorzitter Janet Yellen over een eventuele toekomstige renteverhoging.

Yellen zei eerder deze maand dat de rente waarschijnlijk nog dit jaar wordt verhoogd. De maand juli komt daarbij volgens marktanalisten te vroeg. Een rentestijging in september lijkt meer aannemelijk.

Twitter

Twitter publiceerde dinsdag nabeurs zijn cijfers. Beleggers reageerden in eerste instantie positief op de resultaten. Het nettoverlies viel lager uit dan gedacht. Het sentiment sloeg echter al snel om, mede door berichten over een tegenvallende aanwas van nieuwe gebruikers van de onlineberichtendienst. Ook reviewsite Yelp ging in de uitverkoop met een min van 27,7 procent, na een verlaging van de omzetverwachting.

Creditcardmaatschappij MasterCard kampte afgelopen kwartaal onder meer met de dure dollar. Daardoor groeide de omzet nauwelijks, terwijl de winst afnam. Ondanks de zwakke cijfers steeg het aandeel 1,5 procent.

Facebook

Sigarettenfabrikant Altria kwam met beter dan verwachte resultaten naar buiten, maar verloor 1,4 procent. Verder stond Facebook in de schijnwerpers, al bewaart het bedrijf de kwartaalcijfers tot na de slotbel op Wall Street. In aanloop naar de resultaten won Facebook 0,8 procent.

De euro was 1,1044 dollar waard, tegen 1,1029 dollar bij het slot in Europa. De olieprijzen gingen omhoog na een onverwachte daling van de Amerikaanse olievoorraden. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 2,7 procent tot 49,28 dollar. Brent werd 1,4 procent duurder op 54,05 dollar.

Bekijk de actuele Dow Jones-koersen | Bekijk de actuele Nasdaq-koersen