De beurzen in New York vangen de handelsdag woensdag naar verwachting met kleine winsten aan.

Beleggers wachten vooral op wat Fed-voorzitter Janet Yellen woensdag zal gaan zeggen over een eventuele toekomstige renteverhoging in de VS. Tot die tijd zijn grote verschuivingen op de koersenborden niet te verwachten. Verder verwerkt de markt weer een stroom aan bedrijfscijfers.

Yellen zei eerder deze maand dat de rente waarschijnlijk nog dit jaar wordt verhoogd. De maand juli komt daarbij volgens marktanalisten te vroeg. Een rentestijging in september lijkt meer aannemelijk. De Fed rekent op een steeds sterker herstel van de economie en een geleidelijke daling van de werkloosheid. 

Het belangrijkste rentetarief in de VS is in 2006 voor het laatst verhoogd en staat al sinds 2008 op het historisch lage niveau van 0 tot 0,25 procent.

Twitter

Bij de bedrijfsfondsen weet onder meer Twitter de aandacht op zich gericht. In de voorbeurshandel ging het aandeel fors onderuit. Investeerders maken zich zorgen over de tegenvallende groei van het aantal gebruikers van het socialemediabedrijf.

Ook reviewsite Yelp ging voorbeurs in de uitverkoop, na een verlaging van de omzetverwachting voor het hele jaar.

Creditcardmaatschappij Mastercard kampte afgelopen kwartaal met zowel de dure dollar als de lage benzineprijzen in de Verenigde Staten. Daardoor groeide de omzet van het bedrijf nauwelijks, terwijl de winst afnam. Het bedrijf voldeed daarmee niet aan de gemiddelde verwachting van analisten.

Altria

Sigarettenfabrikant Altria kwam met beter dan verwachte cijfers naar buiten. Verder staat Facebook in de schijnwerpers, al bewaart het bedrijf de kwartaalcijfers tot na de slotbel op Wall Street.

De Dow-Jonesindex eindigde dinsdag 1,1 procent in de plus op 17.630,27 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg 1,2 procent tot 2093,25 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq won 1 procent bij een slotstand van 5089,21 punten.