Kostenbeheersing zet Peugeot op de rails

De Franse autofabrikant PSA Peugeot Citroën heeft in het eerste halfjaar de operationele winst meer dan verdrievoudigd tot 1,42 miljard euro, vooral dankzij kostenbeheersing en de verkoop van meer auto's tegen hogere prijzen in Azië en de Europese thuismarkt.

Het resultaat is beter dan analisten hadden voorspeld. De omzet steeg met bijna 7 procent tot 28,9 miljard euro, maakte de onderneming woensdag bekend.

Onder leiding van de vorig jaar aangetreden topman Carlos Tavares is de op een na grootste autofabrikant de weg naar herstel ingeslagen. Vorig jaar boekte het bedrijf voor het eerst in drie jaar een positief bedrijfsresultaat. Het bedrijf reorganiseerde de activiteiten in Zuid-Amerika en Rusland en zet in op andere regio's en landen buiten Europa.

Tavares noemde de behaalde halfjaarresultaten ''erg positief''. Hij benadrukte echter dat er nog een lange weg te gaan is om de onderneming 'Terug in de Race', de werktitel van de nieuwe strategie, te brengen.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie