De effectenbeurs in Tokio is woensdag licht lager gesloten. Een winstwaarschuwing van zwaargewicht Fanuc drukte op de Japanse beurs. 

Beleggers deden het verder rustig aan in afwachting van het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve, dat later op de dag bekend wordt gemaakt. De Nikkei in Tokio eindigde met een verlies van 0,1 procent op 20.302,91 punten.

De Japanse robotmaker Fanuc ging bijna 11 procent onderuit na teleurstellende kwartaalcijfers en een verlaging van de winstverwachting. Fanuc leed daarmee het grootste dagverlies in meer dan zes jaar. Ook chipmaker Tokyo Electron (min 11,4 procent) schroefde zijn verwachting voor de jaarwinst terug.

Elders in het Verre Oosten toonden de beursgraadmeters een wat verdeeld beeld. De Hang Seng-index in Hongkong klom 0,1 procent en de All Ordinaries in Sydney steeg 0,9 procent.

De Kospi in Seoul zakte echter 0,1 procent. De Chinese beurs stabiliseerde enigszins na de koersval van ruim 10 procent in de afgelopen twee handelsdagen. De Shanghai Composite Index stond tussentijds 0,4 procent lager.