Macintosh schrijft opnieuw rode cijfers

Winkelbedrijf Macintosh heeft in de eerste helft van dit jaar opnieuw verlies geleden. Kortingsacties en het slechte winterseizoen zaten het moederbedrijf van kleding- en schoenenwinkelketens als Dolcis, Manfield en Scapino dwars.

Macintosh besloot vorig jaar zich volledig te richten op modewinkels in de Benelux en sloot daarom 9 procent van zijn filialen.

Mede daardoor liep de omzet afgelopen halfjaar met 3 procent terug tot 204 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat uit voortgezette activiteiten kwam uit op 12 miljoen euro negatief, waarmee dat verlies 7,5 miljoen euro kleiner was dan een jaar eerder.

Het nettoverlies werd teruggedrongen van 31 miljoen naar ruim 4 miljoen euro, vooral door winsten op activiteiten die zijn of worden verkocht.

Macintosh deed geen voorspelling voor de winst en omzet in de tweede helft van het jaar. Het bedrijf ligt naar eigen zegen wel op schema met zijn transformatie.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie