Nedap blijft voorzichtig over 2015

De Nederlandsche Apparatenfabriek (Nedap) ziet positieve signalen voor de tweede helft van dit jaar, maar durft de voorspelling dat de omzet zal groeien nog niet aan.

Dat meldt het beursgenoteerde technologiebedrijf dinsdag bij de publicatie van de resultaten van de eerste helft van 2015.

Afgelopen halfjaar stabiliseerde de omzet van Nedap nagenoeg, op 86,5 miljoen euro. De operationele winst exclusief eenmalige kosten ging met 7 procent omhoog naar 7,2 miljoen euro. De nettowinst steeg met 3 procent, tot 5,5 miljoen euro.

Nedap maakte begin juni bekend het mes in de eigen productiecapaciteit te zetten, door een groot deel van zijn activiteiten uit te besteden.

Die operatie kost dit jaar naar verwachting 6 à 7 miljoen euro, waarvan 0,8 miljoen in de resultaten van het eerste halfjaar werd verwerkt. De rest van de reorganisatielasten zet de winst over 2015 naar verwachting flink onder druk.

Het bedrijf herhaalde de boodschap dat de markten waarin het actief is steeds internationaler worden. Dat leidt niet alleen tot grotere commerciële mogelijkheden, maar ook tot meer concurrentie. De omzet wordt daardoor steeds meer bepaald door ontwikkelingen in individuele markten en orders van grote klanten.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

Beleggen

Beleggen
Is beleggen voor iedereen geschikt en waar moet je aan denken als je ermee wil beginnen?

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie