Opnieuw verlies voor Chinese beurs

Op de aandelenbeurzen in China werden dinsdag opnieuw verliezen geleden. Beleggers bleven voorzichtig na de scherpe koersval van een dag eerder.

Volgens handelaren tracht de Chinese overheid de markten te kalmeren met verdere steunaankopen. Ook pompte de Chinese centrale bank meer geld in de markten en hintte op meer stimuleringsmaatregelen.

De Shanghai Composite Index noteerde desondanks tussentijds 2,6 procent lager. De Chinese hoofdindex raakte maandag 8,5 procent aan beurswaarde kwijt, na drie weken van relatieve stabiliteit op de Chinese financiële markten.

Gemengd beeld

Elders in het Verre Oosten lieten de belangrijkste beursgraadmeters een gemengd beeld zien. De Nikkei in Tokio eindigde 0,1 procent in de min op 20.328,89 punten. De Kospi in Seoul eindigde vlak en de All Ordinaries in Sydney daalde 0,2 procent.

De Hang Seng-index in Hongkong klom 0,9 procent. China Eastern ging echter ruim 5 procent onderuit. De Chinese luchtvaartmaatschappij verkoopt een belang van 3,6 procent aan de Amerikaanse branchegenoot Delta Air Lines.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Portemonnee

Portemonnee
NU.nl zet de belangrijkste wijzigingen voor je portemonnee op een rij.

NUwerk

Tip de redactie