'Verzekeraar Vivat aast op ASR'

Verzekeraar Vivat, tot voor kort Reaal, gaat op overnamepad. Daarbij wordt met name gekeken naar het momenteel nog genationaliseerde ASR. 

Dat zegt topman Gerard van Olphen in een interview met het FD.

Vivat was zelf ook tot eind vorige week in handen van de staat. Zondag werd de verkoop aan de Chinese branchegenoot Anbang Insurance Group afgerond. 

Eind 2008 werd ASR als onderdeel van Fortis Nederland genationaliseerd door de Nederlandse overheid omdat de bank en verzekeraar zich verslikte in de overname van ABN Amro.  

De Staat wil op termijn het bedrijf weer in private handen brengen, maar het is nog niet bekend hoe ASR zal worden geprivatiseerd. ''De minister moet nog bepalen of het een beursgang wordt of dat verkoop ook een optie is", zegt Van Olphen tegenover de krant. ''Ze moeten dan kijken of er strategische interesse is. Wel, Anbang zou een partij kunnen zijn."

Een overname van ASR door Vivat zou opvallend zijn. Tot enkele maanden geleden deden er nog berichten de ronde dat ASR samen met een groep private investeerders een bod zou uitbrengen op Reaal, het huidige Vivat.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie