Binckbank heeft het aantal transacties in de eerste helft van het jaar met 14 procent zien groeien tot 5 miljoen. Dat maakte de onlinebroker maandag bekend in een tussentijds handelsbericht.

Het bedrijf sprak van een succesvol eerste halfjaar, waarin het profiteerde van de beweeglijkheid op de financiële markten, waardoor het handelsvolume steeg. In alle landen waar Binckbank actief is namen de transacties toe.

Italië liep daarbij voorop met een groei van 39 procent, gevolgd door België (plus 32 procent) en Nederland (plus 22 procent). In Frankrijk steeg het aantal transacties met 5 procent. Binckbank zag de totale inkomsten uit operationele activiteiten met 4 procent groeien tot 89,6 miljoen euro, onder de streep stond er een plus van 16,8 miljoen euro.

Alex

De broker zag verder het beheerd vermogen bij onderdeel Alex veel minder hard teruglopen dan in het eerste kwartaal van het jaar. Het afgelopen kwartaal vloeide er 74 miljoen euro weg, tegen 241 miljoen euro in de eerste drie maanden van 2015.

Binckbank verhoogt het interimdividend van 0,10 euro per aandeel naar 0,14 euro per aandeel.

Vooruitgang

Volgens analist Dieter Furniere van KBC Securities heeft Binckbank in het tweede kwartaal een nette vooruitgang geboekt, ondanks de moeilijke thuismarkt. 

De omzet van TNT was iets hoger dan KBC voorspelde, de operationele winst viel een fractie lager uit. Daarbij werden solide resultaten geboekt op de internationale markten, terwijl de binnenlandse markt onder druk bleef staan.

De koers van het aandeel TNT wordt ook de komende tijd vooral bepaald door het overnamebod dat FedEx op tafel heeft gelegd. Furniere adviseert aandeelhouders dat bod te accepteren. FedEx biedt 8 euro per aandeel TNT. Dat noteerde maandag kort na de opening 0,4 procent in de min op 7,71 euro.