Meer omzet en winst voor RELX

Informatieleverancier RELX, die tot voor kort Reed Elsevier heette, heeft in het eerste halfjaar goede zaken gedaan. Vooral op het gebied van verzekerings- en bedrijfsinformatie werd groei behaald. 

Het grote Brits-Nederlandse bedrijf meldde donderdag dat het zowel de omzet als winst fors heeft zien toenemen.

RELX zag zijn operationele winst met 18 procent omhoog gaan tot ruim 1 miljard euro. De omzet steeg op jaarbasis met 16 procent tot iets meer dan 4 miljard euro.

De verbetering van de resultaten kwam voor een groot deel door gunstige wisselkoerseffecten, maar topman Erik Engstrom wees erop dat RELX ook zonder die effecten wist te groeien. Daarbij blijven de vooruitzichten positief, aldus de Engstrom.

Het concern, met meer dan 28.500 medewerkers wereldwijd, haalt het grootste deel van zijn inkomsten uit de Verenigde Staten, maar is in meer dan 180 landen actief. De inkomsten komen tegenwoordig steeds meer uit datadiensten en evenementen, en minder uit traditioneel drukwerk.

Recent nam het bedrijf de Amerikaanse evenementenbureau Jewelers International Showcase over. Dit terwijl een aantal tijdschriftentitels in de etalage werd gezet, waaronder het Nederlandse Elsevier Weekblad.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

Beleggen

Beleggen
Is beleggen voor iedereen geschikt en waar moet je aan denken als je ermee wil beginnen?

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie