De druk op de ticketprijzen is luchtvaartmaatschappij Easyjet het afgelopen kwartaal meegevallen. De opbrengsten per stoel daalden wel, maar minder sterk dan verwacht.

Dat meldde de Britse prijsvechter woensdag in een tussentijds handelsbericht.

Easyjet vervoerde in de maanden april tot en met juni 19,1 miljoen passagiers, ruim 6 procent meer dan een jaar eerder. Zij vulden gemiddeld 91,7 procent van de stoelen aan boord en leverden een omzet op van 1,23 miljard pond (1,75 miljard euro). Dat komt neer op een daling van 1 procent. Winstcijfers vermeldde het bedrijf niet.

De resultaten zijn flink vertekend door een staking van Franse luchtverkeersleiders en een brand op de luchthaven Fiumicino in Rome. Die incidenten waren goed voor het overgrote deel van de in totaal 1.463 annuleringen. Vorig jaar konden in diezelfde periode 648 vluchten niet doorgaan.

Easyjet investeert nog altijd flink in uitbreiding van de capaciteit, onder meer in Amsterdam. Sinds eind maart gebruiken drie toestellen van de prijsvechter Schiphol als uitvalsbasis. Dat worden er komend najaar vijf, maakte de onderneming onlangs bekend.