Reggeborgh verkoopt belang Duits bedrijf

De Nederlandse investeringsmaatschappij Reggeborgh gaat in zee met de Amerikaanse investeerder KKR bij de uitbreiding van het Duitse glasvezelnet. 

Dat maakte Reggeborgh, eigenaar van bouwonderneming VolkerWessels, maandag bekend.

De Amerikanen kopen een meerderheidsbelang in Deutsche Glasfaser, het glasvezelbedrijf dat Reggeborgh in 2012 heeft opgericht. De partijen maken geen financiële details over de transactie bekend.

De nieuwe combinatie is van plan 450 miljoen euro te investeren in de aanleg van glasvezelnetwerken in Duitsland. Deutsche Glasfaser is tot nu toe actief in vier deelstaten en wil de komende jaren flink uitbreiden.

Volgens Reggeborgh loopt Duitsland in Europa achter op het gebied van breedbandtechnologie, terwijl daar juist door de sterke intensivering van het dataverkeer en internetgebruik grote behoefte aan bestaat.

KPN

Reggeborgh verkocht eerder zijn belang van 40 procent in glasvezelbedrijf Reggefiber voor 610 miljoen euro aan KPN. En in mei van dit jaar verkochten Reggeborgh en het Britse Doughty Hanson hun aandelen in glasvezelbedrijf Eurofiber voor 875 miljoen euro aan het Franse Antin.

''De Nederlandse glasvezelmarkt met circa 2,5 miljoen aansluitingen is volwassen geworden en daardoor meer geschikt voor strategische partners als KPN en Antin. Dus besloten wij om uit te stappen. De Duitse markt bevindt zich wat glasvezel betreft nog in de beginfase'', aldus directeur Henry Holterman van Reggeborgh in een toelichting.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

Beleggen

Beleggen
Is beleggen voor iedereen geschikt en waar moet je aan denken als je ermee wil beginnen?

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie