Kunstmestproducent OCI bevestigt fusiegesprekken

Kunstmestproducent OCI voert ''gesprekken over mogelijke combinaties of transacties''. Dat stelde het aan de Amsterdamse beurs genoteerde bedrijf maandag in een korte persverklaring.

OCI reageerde daarmee op een bericht in The Wall Street Journal. De zakenkrant meldde op basis van ingewijden dat OCI en branchegenoot CF Industries samen verder gaan en mogelijk deze maand nog een fusie aankondigen.

Het Egyptische OCI is beursgenoteerd in Amsterdam en vertegenwoordigt een beurswaarde van 6,2 miljard dollar (5,7 miljard euro). De waarde van het Amerikaanse CF wordt geraamd op 14,1 miljard dollar. De contouren van de deal zijn volgens de krant nog onduidelijk. Volgens ingewijden is CF van plan zijn hoofdkantoor om fiscale redenen uit de VS te verhuizen.

OCI meldde maandag niet met welke partij het gesprekken voert. ''Er is geen zekerheid dat deze gesprekken zullen leiden tot een definitieve overeenkomst'', benadrukte de onderneming die verder geen commentaar wil geven.

Lees meer over:
OCI

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie