Gemengd beeld op Aziatische beurzen

De aandelenbeurzen in het Verre Oosten lieten maandag een gemengd beeld zien. 

De handel verliep relatief rustig aangezien de belangrijke effectenmarkt in Tokio gesloten bleef vanwege een nationale feestdag in Japan. Ook in Indonesië was de beurs dicht.

In China, waar de situatie op de financiële markten enigszins lijkt te zijn gestabiliseerd, won de Shanghai Composite Index 0,3 procent.

In Seoul daalde de Kospi 0,2 procent. Samsung C&T zette de daling voort en leverde 3,4 procent in, nadat de aandeelhouders van het Zuid-Koreaanse concern afgelopen vrijdag akkoord gingen met de overname door zusterbedrijf Cheil Industries (min 2,2 procent). Beide aandelen verloren vrijdag al respectievelijk 10,4 en 7,7 procent.

De Hang Seng-index in Hongkong verloor 0,3 procent en in Sydney stond de All Ordinaries 0,2 procent hoger. De Australische gouddelver Newcrest Mining raakte ruim 10 procent aan waarde kwijt, nadat de goudprijs zakte tot het laagste niveau in de afgelopen vijf jaar.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie