De Amerikaanse bank JPMorgan is een schikking overeengekomen met een groep investeerders die claimen dat de bank beleggers heeft misleid met hypotheekproducten die voor de crisis werden verkocht.

Dit meldt persbureau Reuters. JPMorgan betaalt de beleggers 388 miljoen dollar (358 miljoen euro).

Volgens de investeerders, waaronder een pensioenfonds, heeft JPMorgan hen misleid over de waarde en kwaliteit van de producten. Het gaat om hypotheken die aan consumenten werden verstrekt vlak voor het uitbreken van de financiële crisis en vervolgens werden verpakt in nieuwe financiële producten.

Veel van deze producten lagen aan de basis van de financiële crisis van 2008. Leningen werden gegeven aan particulieren die ze niet konden terugbetalen.

De producten die JPMorgan verkocht, waren na het faillissement van de eveneens Amerikaanse bank Lehman Brothers nog maar 62 procent van de originele prijs waard. JPMorgan heeft altijd gezegd dat de waardedaling werd veroorzaakt door de verslechterende economische omstandigheden.

In 2013 ging de bank al akkoord met een schikking met de Amerikaanse aanklager van 13 miljard dollar over dezelfde financiële producten.